ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET A KERESZTÉNY RANDIN!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - képek - család - fórum - kultúra - haza - történelem - politika - magyarországon - nemzeti - hírek
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Adja fel ingyenesen hirdetését az Apró Net oldalán és az hamarosan célba ér!

Vissza az oldal tetejére. - képek - történelem - magyarországon - politika - fórum - kultúra - hírek - nemzeti - haza - család

FŐOLDAL / HÍREK / Világbank: látványosan romlott a magyar politikai stabilitás

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Világbank: látványosan romlott a magyar politikai stabilitás című cikkének az illusztrációja. - történelem - magyarországon - fórum - haza - kultúra - nemzeti - képek - család - politika - hírek Világbank felmérése hazánk kormányzati teljesítményének, a politikai stabilitás mutatójának romlását mutatta ki. Az intézet elemzéséből az is kiderül: a korrupció kordában tartásának mutatója 2006-ban a vizsgált tízéves időszak mélypontján állt. Romlott a rendőrség és a bíróságok munkájának minősége is.
A felmérés 1996-2006 között évre lebontva próbálta számszerűsíteni a kormányzati munka minőségét és eredményét hat területen - írja a Világgazdaság.
A világszerte 212 ország és csatolt terület vezetését értékelő mutatókat a pénzintézet szakemberei 33 különböző forrás (például az OECD, az Economist Intelligence Unit, a Világbank, a Freedom House, a Világgazdasági Fórum) adatainak összevetésével dolgozták ki, amelyek több tízezer, a közvéleményt tükröző megkérdezett, illetve több ezer szakértő véleményét tükrözik.
Lejtmenetben a kormányzati hatékonyság
Hazánk esetében a leglátványosabban a politikai stabilitási mutató romlott az elmúlt években. 2003-ban az ország még több mint 80 pontot kapott a Világbank százas skáláján, ezen a területen a listán szereplők több mint 80 százalékát előzte meg. 2006-ra a magyar teljesítmény a 70 százalékos szint alá süllyedt - írja a lap. A politikai stabilitási mutató a Világbank értelmezésében az azzal kapcsolatos vélekedéseket próbálja számszerűsíteni, hogy a kormány milyen eséllyel gyengülhet vagy bukhat meg alkotmányellenes vagy erőszakos akciók miatt - magyarázza a cikk. A kormányzati hatékonyság 2002 óta folyamatosan romlik Magyarországon - derül ki a felmérésből, amely szerint ez a mutató öt év alatt a 80 százalék fölötti szintről 70 közelébe esett. A hatékonyság egyebek között a közszolgáltatások és a közigazgatás minőségére, utóbbinak a politikai nyomásoktól való függetlenségére utal.
A korrupció kordában tartásának mutatója 2006-ban 70 százalékon állt, ez a tízéves időszak mélypontja. A törvények uralmát értékelő kategóriában az aktuális - valamivel 70 százalék fölötti - állapot is rosszabb, mint 1996-ban. Ez utóbbi adat a szerződések betartatásának, illetve a rendőrség és a bíróságok munkájának minőségét, valamint a bűncselekmények és az erőszak valószínűségét számszerűsíti.
Javulás egyetlen területen mutatható ki Magyarországon az elemzés szerint: a magánszféra fejlődését meghatározó szabályozások minősége 85 százalék körüli, igaz, az 1998-as - 90 százalékot közelítő - csúcstól még ez is elmarad. A vizsgált országok összességét nézve a Világbank nem lát számottevő javulást a kormányzás minőségében. A térségből Szlovéniát, Csehországot és a balti államokat emeli ki, mint amelyek ma már több tényezőt tekintve is jobban teljesítenek például Olaszországnál.
Forrás: (Világgazdaság)

Eddigi olvasások száma:935

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - képek - politika - hírek - magyarországon - fórum - nemzeti - történelem - haza - család - kultúra
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Az Apró Net oldalán 70 kategóriában adhatja fel TELJESEN INGYENESEN apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - haza - család - képek - történelem - politika - nemzeti - hírek - kultúra - fórum - magyarországon

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB INGYEN LETÖLTHETŐ FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK NEM CSAK LÁNYOKNAK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Alapszabály | Tagjaink | Hírek | Fórum | Weboldal Ajánlása


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu