ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET A KERESZTÉNY RANDIN!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - fórum - politika - család - magyarországon - képek - haza - nemzeti - kultúra - történelem - hírek
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - kultúra - politika - hírek - fórum - képek - család - haza - nemzeti - történelem

FŐOLDAL / HÍREK / Matolcsy: A magyar vállalkozások piac nélkül maradnak

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Matolcsy: A magyar vállalkozások piac nélkül maradnak című cikkének az illusztrációja. - kultúra - fórum - hírek - nemzeti - történelem - képek - haza - magyarországon - politika - család A rossz stratégia miatt az uniós pénzekből fordított Marshall-segély lesz. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi ígéretével szemben az Európai Bizottság júniusban nem mondott igent az Új Magyarország fejlesztési terv operatív programjaira. Matolcsy György volt gazdasági miniszter szerint a kormány rossz stratégiája okán az uniós pénzekből fordított Marshall-segély lesz.
A Magyar Hírlap írása.
Júniusra ígérte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország fejlesztési terv operatív programjainak brüsszeli elfogadását. Az igen azonban még nem született meg. Az operatív programok határozzák meg, hogy a következő hét évben mely területre mennyi pénz jut a lehívható uniós hétezer milliárd forintból. - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Matolcsy György.
Az NFÜ szerint nincs szó csúszásról, a tartalmi tárgyalások ugyanis lényegében már lezárultak Magyarország és az Európai Bizottság között. A programok elfogadása a brüsszeli adminisztráció utolsó szakaszába jutott, ezért az NFÜ nem számít tartalmi változásokra. Szerintük a nyár közepére véget érhet a brüsszeli procedúra, így nem látják akadályát, hogy kétszáz új pályázatot írjanak ki a következő hónapokban.
"Az Új Magyarország fejlesztési terv programjaival több gond is van. A kormányzat hibás stratégiája az ok, ezért a háttérben óriási viták vannak" - mondta lapnak a közgazdász. Az Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy az uniós támogatások hatvan-hetven százalékát betonba öntjük, ahelyett, hogy a vállalkozások támogatására és a gazdaság élénkítésére fordítanánk a hétezer milliárd forint többségét. Ezt az elmúlt hónapokban számos érdekképviselet és közgazdász is kifogásolta. A volt tárcavezető szerint ezek a kritikák Brüsszelben is megjelentek. Az Európai Bizottság például hiányolta, hogy kevés összeget szán a magyar kormány a kutatás-fejlesztés támogatására. Csak összehasonlításképpen: a fejlesztési terv hét évre szóló gazdaságfejlesztési operatív programjának kerete 690 milliárd forint, míg a közlekedésé 1703 milliárd.
Az uniós pénzekből a kormányzat hibás döntései miatt fordított Marshall-segély lesz, véli a közgazdász. Jó esély van arra, hogy az építőipari beruházások tömegét külföldi cégek nyerjék el. Ennek következtében az uniótól lehívható milliárdok kivándorolnak az országból, míg a magyar vállalkozások piac nélkül maradnak. Ezt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége is lehetségesnek tartja, ezért szerinte is kérdéses, hogy az uniós milliárdokból mennyi jut a hazai cégeknek.
Mindent egybevetve, Matolcsy György szerint 2008 őszén érkezhetnek meg az első összegek az Európai Uniótól. Addig pedig a hazai építőipar és a gazdaság más ágazatai "tetszhalottként várják az esélyt a fellendülésre".
Forrás: Magyar Hírlap

Eddigi olvasások száma:623

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

KERESZTÉNY RANDI: EGY OLDAL NEM CSAK DIPLOMÁSOKNAK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - nemzeti - fórum - család - politika - hírek - történelem - magyarországon - haza - képek - kultúra
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - politika - család - történelem - képek - nemzeti - kultúra - hírek - fórum - haza

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB INGYEN ELÉRHETŐ FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Képek | Főoldal | Programok | Alapszabály | Fórum


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Ha weblapkészítés, akkor Blasius Info!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu