ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - család - képek - nemzeti - kultúra - politika - fórum - történelem - haza - hírek - magyarországon
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - politika - nemzeti - kultúra - képek - haza - hírek - fórum - család - történelem

FŐOLDAL / HÍREK / Matolcsy: A magyar vállalkozások piac nélkül maradnak

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Matolcsy: A magyar vállalkozások piac nélkül maradnak című cikkének az illusztrációja. - fórum - képek - politika - haza - történelem - magyarországon - kultúra - hírek - nemzeti - család A rossz stratégia miatt az uniós pénzekből fordított Marshall-segély lesz. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi ígéretével szemben az Európai Bizottság júniusban nem mondott igent az Új Magyarország fejlesztési terv operatív programjaira. Matolcsy György volt gazdasági miniszter szerint a kormány rossz stratégiája okán az uniós pénzekből fordított Marshall-segély lesz.
A Magyar Hírlap írása.
Júniusra ígérte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Magyarország fejlesztési terv operatív programjainak brüsszeli elfogadását. Az igen azonban még nem született meg. Az operatív programok határozzák meg, hogy a következő hét évben mely területre mennyi pénz jut a lehívható uniós hétezer milliárd forintból. - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Matolcsy György.
Az NFÜ szerint nincs szó csúszásról, a tartalmi tárgyalások ugyanis lényegében már lezárultak Magyarország és az Európai Bizottság között. A programok elfogadása a brüsszeli adminisztráció utolsó szakaszába jutott, ezért az NFÜ nem számít tartalmi változásokra. Szerintük a nyár közepére véget érhet a brüsszeli procedúra, így nem látják akadályát, hogy kétszáz új pályázatot írjanak ki a következő hónapokban.
"Az Új Magyarország fejlesztési terv programjaival több gond is van. A kormányzat hibás stratégiája az ok, ezért a háttérben óriási viták vannak" - mondta lapnak a közgazdász. Az Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy az uniós támogatások hatvan-hetven százalékát betonba öntjük, ahelyett, hogy a vállalkozások támogatására és a gazdaság élénkítésére fordítanánk a hétezer milliárd forint többségét. Ezt az elmúlt hónapokban számos érdekképviselet és közgazdász is kifogásolta. A volt tárcavezető szerint ezek a kritikák Brüsszelben is megjelentek. Az Európai Bizottság például hiányolta, hogy kevés összeget szán a magyar kormány a kutatás-fejlesztés támogatására. Csak összehasonlításképpen: a fejlesztési terv hét évre szóló gazdaságfejlesztési operatív programjának kerete 690 milliárd forint, míg a közlekedésé 1703 milliárd.
Az uniós pénzekből a kormányzat hibás döntései miatt fordított Marshall-segély lesz, véli a közgazdász. Jó esély van arra, hogy az építőipari beruházások tömegét külföldi cégek nyerjék el. Ennek következtében az uniótól lehívható milliárdok kivándorolnak az országból, míg a magyar vállalkozások piac nélkül maradnak. Ezt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége is lehetségesnek tartja, ezért szerinte is kérdéses, hogy az uniós milliárdokból mennyi jut a hazai cégeknek.
Mindent egybevetve, Matolcsy György szerint 2008 őszén érkezhetnek meg az első összegek az Európai Uniótól. Addig pedig a hazai építőipar és a gazdaság más ágazatai "tetszhalottként várják az esélyt a fellendülésre".
Forrás: Magyar Hírlap

Eddigi olvasások száma:518

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

FLÖRTÖLJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - család - politika - hírek - történelem - haza - kultúra - fórum - képek - magyarországon - nemzeti
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha szüksége van valamire, akkor az Apró Net oldalán a több száz apróhirdetés között biztosan megtalálja amit keres!

Vissza az oldal tetejére. - hírek - család - politika - képek - haza - kultúra - fórum - magyarországon - történelem - nemzeti

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

GYÖNYÖRŰ FACEBOOKOS NŐNAPI BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Programok | Fórum | Tagjaink | Weboldal Ajánlása | Hírek


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
CrossFire Europe Online
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu