ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - magyarországon - kultúra - képek - nemzeti - haza - politika - fórum - történelem - hírek - család
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Az Apró Net oldalán 70 kategóriában adhatja fel TELJESEN INGYENESEN apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - hírek - kultúra - fórum - nemzeti - család - képek - történelem - politika - haza

FŐOLDAL / HÍREK / Letették az új Audi gyár alapkövét Győrben

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Letették az új Audi gyár alapkövét Győrben című cikkének az illusztrációja. - magyarországon - család - hírek - képek - nemzeti - haza - történelem - kultúra - fórum - politika "Egy elhatározás testet öltött" - 2011. július 7.-én letették az új győri Audi gyár alapkövét. Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt. Az új győri gyár várhatóan 2013-ra fog elkészülni; és a jelenlegivel szemben nem összeszerelést végez majd, hanem igazi gyártóbázis lesz, közvetlenül 2100 embernek ad munkát az eredetileg tervezett 1800 helyett, ezzel is tovább csökkentve a munkanélküliséget. A győri Audi gyárból várhatóan évi 125000 jármű fog kigördülni. Ez az Audi negyedik olyan gyára, amelyben az autógyártás minden munkafázisát egy helyen végzik.

A 900 millió eurós beruházással megvalósuló gyáregységben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet. Míg a jelenleg Győrben összeszerelt járműmodellek karosszériája Ingolstadtban készül és vasúton érkezik Magyarországra, a jövőben a vállalat a teljes gyártási folyamatot maga végzi, a karosszériagyártástól a fényezésen át egészen az összeszerelésig. Az Audi fejlesztés 11,2 milliárd forintos állami támogatást kap. Az új győri gyár indításával a mostani csaknem 6500-as létszám újabb 2100 munkatárssal bővül.
Orbán Viktor az új üzem 2011. július 7.-i alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, a cég olyan, amilyennek Magyarországot látni szeretnénk: "világos, hogy van jövője, duzzad az erőtől, modern, termel, és sok-sok magyar embernek ad munkát." Az üzem a 900 millió eurós bővítéssel az autógyártás teljes vertikumát lefedi és napi termelése félezerre növekszik. A beruházással 2100 munkahelyet teremt a német autógyártó. Orbán Viktor, aki arról beszélt: "rendkívül hízelgő ítéletet" mondtak ki a befektetők, amikor az a döntés született, hogy bővítik a győri Audi gyárat, azt üzenve ezzel, hogy "a magyaroknak van jövőjük". A miniszterelnök megjegyezte: az alapkőletétellel "egy elhatározás testet öltött", márpedig "sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fog megújulni szavakból".
Orbán Viktor kormányfő megjegyezte azt is: nem segélyekre, nem hitelekre, hanem munkahelyekre van szükség, mondta, és arról is beszélt: a gyár szakképzési programjának köszönhetően a győri üzemben autók mellett szakmunkások is "készülnek" majd, olyan emberek, akik a megszerzett ismeretekkel bátran vághatnak neki szakmai pályájuknak. - Vagyis a munkanélküliség csökkentése mellett az új, győri Audi gyár átadásával nőni fog azoknak a szakmunkásoknak a száma, akik jó színvonalon, magasan képzettek lesznek; és tudásukra a piac is kellő igényt tart.
A korábban jelzett 1800 helyett, 2100 munkahelyet teremt Győrben az Audi - jelentette be az ünnepségen Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke. Mint mondta, arról is döntés született, hogy Győrben saját présüzemet állít fel a járműgyártó - mondta, hozzátéve, hogy az új győri Audi gyár - Ingolstadt, Neckarsulm és Brüsszel mellett - az Audi negyedik olyan telephelye lesz, amely a teljes gyártási folyamatot elvégzi. Megemlítette, hogy az eddig eltelt 18 évben Győrött 20,5 millió motort és 530 ezer autót gyártott az Audi. Emlékeztetett arra, hogy a cég 2020-ig szóló stratégiájában célként jelölték meg az évi kétmillió autó gyártását. Magyarország mindig is stabil és megbízható partner volt, amely újra és újra saját erőből tudott talpra állni - fűzte hozzá.
Az urnát Rupert Stadler, az Audi AG igazgatóságának elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere helyezte el csütörtökön, az új Audi gyáregység helyén.
Rupert Stadler köszönetet mondott a parlamentnek, a kormánynak és személyesen a miniszterelnöknek, amiért kezdettől fogva nagyon nyitott, a mély bizalmon alapuló tárgyalásokat folytathattak. Orbán Viktor kormányfő és a cégvezető 2010 szeptemberében jelentette be, hogy az Audi 900 millió eurós fejlesztést hajt végre a nyugat-magyarországi telephelyen, ez közvetlenül 1800-zal növeli a munkatársak létszámát. (A tavalyi év utolsó napján 6422-en dolgoztak a gyárban, közülük 6138-an munkaszerződéssel.) Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter három hónappal később (2010 decemberében) közölte, hogy az Európai Unió kiemelt közérdekre hivatkozva jóváhagyta a beruházásban érintett Natura 2000 területek átminősítését, zöld utat adva ezzel a fejlesztésnek. Az Audi fejlesztés 11,2 milliárd forintos állami támogatást kap.
Thomas Faustmann, a magyarországi Audi leányvállalat ügyvezetésének elnöke február elején beszélt újságíróknak arról, hogy március elsején - a közműépítésekkel és a földmunkákkal - megkezdődött a kivitelezés. Akkori közlése szerint 2013 22. hetében el kívánják indítani az új gyárrészben a sorozatgyártást, ami azt jelenti, hogy az első hazánkban gyártott Audiknak 2012 őszén el kell készülniük. Az év elején megjelentek sajtóinformációk arról, hogy egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel a társaság terveiben. Erről Thomas Faustmann március elején úgy nyilatkozott: a járműgyártás bővítése után születik döntés arról, hogyan tovább, de jó, ha van szabad terület a fejlesztéshez.
Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár 2011.07.07.-én elmondta: a kormány rövid időn belül jóváhagyhatja a VW-csoporttal kötendő kiegészítő megállapodást, amellyel az Audi új győri gyárának beruházási értéke jóval meghaladja az 1 milliárd eurót. A kiegészítő megállapodásban szerepel az is, hogy úgynevezett második szakaszként elindul egy présüzem építése is, oda a német fél minimum 300 ember foglalkoztatását is vállalta - mondta az államtitkár. Így a korábban jelzett 1800-nál háromszázzal több, 2100 munkahelyet teremt a mostani csaknem 6500-as létszám felett a győri gyárban. A kiegészítő megállapodásban szereplő beruházás összegéről és támogatásáról az államtitkár nem kívánt konkrétumokat közölni, mivel a megállapodást még sem az Audi tulajdonosa, a VW-csoport igazgató tanácsa, sem a magyar kormány nem hagyta jóvá. A győri gyár lesz a társaság negyedik olyan gyára, amelyben az autógyártás minden munkafázisát egy helyen végzik. Becsey Zsolt megjegyezte: rendkívül bonyolult, nehéz tárgyalósorozat volt. Úgy vélte, óriási elismerés annak a sok száz köztisztviselőnek, a Natura 2000-es park képviselőitől kezdve, a Fertő-Hangsági Nemzeti Park, a nemzeti beruházásösztönzési ügynökség munkatársain keresztül a minisztériumi szakapparátusig bezárólag, akik részt vettek a megvalósítás előkészítésében, hogy ez a beruházás elindulhat. Időközben Münchenben bejelentették: rekordot-rekordra halmoz az Audi; a német luxus autógyártó 2011. 07. 07.-én ismertetett beszámolója szerint az idei első félévben is megdőlt az eddigi értékesítési rekord, elsősorban a feltörekvő országok keresletének ugrásserű növekedése miatt. Az Audi értékesítési igazgatója szerint a félév felülmúlta a várakozásokat: mintegy 650 ezer kocsit adtak el világszerte, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Csupán júniusban 117 ezer Audi talált gazdára világszerte.
Hazánkban készül a jövőben az Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet, RS3 Sportback valamint az A3 új változata, a Szedán is.
A másik két nagy magyarországi autóipari beruházás már javában tart, a szentgotthárdi Opelnél elkezdődött a munkaerő felvétel, a Mercedes kecskeméti üzemében pedig jövőre már elkészülnek az első piacra gyártott autók. Az Opel motorgyárának alapkövét három hónappal ezelőtt, 2011. áprilisában helyezték el Szentgotthárdon. Mostanra már végeztek a földmunkákkal, jelenleg a csarnok szerkezetét építik. Az 500 millió eurós komplexumban 800-an dolgoznak majd, a gyár a beszállítókkal együtt két és fél ezer embernek adhat munkát, jelentette be Légrádi Edit szóvivő. Az új csarnok befejezésére 2011 decemberig kell várni, ez után jöhet csak a gépek telepítése és a tesztüzem. Légrádi Edit úgy számol, a termelést másfél év múlva - 2012 decemberében - tudják beindítani.
Előrébb tart a beruházás Kecskeméten. A Mercedes gyárban a 2011. július végére már üzembe helyezik a gépsorokat, szeptembertől pedig elkezdik a tesztgyártást - mondta Kozári Edina szóvivő. "Ez körülbelül fél éves folyamat lesz. 2012. első negyedévében legördülnek a sorról az első hazai gyártású Mercedes-Benz modellek. Kecskeméten a teljes üzem beindulása után 2500-an fognak dolgozni, a gyárba eddig 1400 embert vettek fel. A munkatársak nagyobb részét a régióból toborozzák." A szóvivő szerint nem okozhat gondot a kitűzött létszám elérése, és minden posztra sikerül majd minőségi munkaerőt toborozni.

Eddigi olvasások száma:834

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - történelem - hírek - képek - család - haza - kultúra - nemzeti - politika - magyarországon - fórum
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Vissza az oldal tetejére. - kultúra - család - haza - fórum - képek - magyarországon - történelem - politika - nemzeti - hírek

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ TÉLI BORÍTÓKÉPEK, AMIKNEK INGYENES A LETÖLTÉSE!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Programok | Tagjaink | Alapszabály | Főoldal | Weboldal Ajánlása


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu