ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - haza - képek - kultúra - magyarországon - fórum - történelem - család - hírek - politika - nemzeti
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - képek - politika - fórum - haza - magyarországon - család - kultúra - történelem - nemzeti - hírek

FŐOLDAL / HÍREK / Gardedámot kaptak a BKV-ellenőrök - közterület-felügyelőket vetnek be a bliccelők ellen

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Gardedámot kaptak a BKV-ellenőrök - közterület-felügyelőket vetnek be a bliccelők ellen című cikkének az illusztrációja. - haza - magyarországon - hírek - kultúra - politika - fórum - történelem - képek - nemzeti - család A BKV ellenőrein kívül ezentúl közterület-felügyelők is dolgoznak néhány fővárosi BKV-járaton. A bliccelőket akarják így hatékonyabban kiszűrni.
A főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ által kezdeményezett, majd az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás alapján a budapesti tömegközlekedési eszközökön 2011. január 11-étől a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben. A megállapodás alapján január 11-étől a közterület-felügyelők - természetesen előzetes képzést követően - a BKV-ellenőrökkel közösen láttak el szolgálatot. Az eredményes munka érdekében a jövőben sokkal szorosabb együttműködés várható a Fővárosi Közterület-felügyelet, a BKK és a BKV között.

A BKV, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleménye szerint erre azért van szükség, mert a BKV járatain - a közösségi közlekedéssel utazók közül - becslések szerint az utasok 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal csökkenti a közlekedési cég bevételeit. Ezen forrás hiánya is nagyban hozzájárul a BKV járműparkjának szomorú állapotához. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Közterület-felügyelet ezért a közterület-felügyelők bevonásával fokozzák a jegyellenőrzés hatékonyságát és veszik fel a kesztyűt a bliccelés ellen.
A közlemény szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy, így igazoltathat is, minek következtében a bliccelők elveszítik annak lehetőségét, hogy fiktív adatokat diktáljanak be az ellenőrnek, hiszen nem bújhatnak ki a személyazonosságukat igazoló okirat bemutatása elől. A cégek (BKK, BKV) közötti megállapodás alapján január 11-től alkalmaznak közterület-felügyelőket. Őket már kiképezték és a BKV-ellenőrökkel közösen dolgoznak majd, egyelőre csak a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratokon (7, 7E, 173, 173E jelzésű autóbuszokon) és a 4-es és 6-os villamosok vonalán. Természetesen továbbra sem a pótdíjazás a cél, hanem a viteldíj-fizetési hajlandóság ösztönzése, azonban ehhez az ellenőrzés szigorítására és a pótdíj-fizetés elkerülhetőségének korlátozására van szükség. A szabályosan, jeggyel, bérlettel vagy jogosan ingyenes utazók felé is tartozik a BKV azzal, hogy ne lehessen a pótdíj megfizetése elől kibújni bliccelőként.
A BKK 2011-től több újítást vezetett be az értékesítési és ellenőrzési rendszerben, melynek részeként 15 év után először nem emelkedtek Budapesten a tömegközlekedés jegyárai és szigorodott az ellenőrzés a közterület-felügyelők bevonásának köszönhetően. Ezen intézkedések eredményeként sok év után először ismét növekvő tendenciát mutatnak a jegyár bevételek, tehát az áremelés elmaradása és az ellenőrzés szigorítása beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Fővárosi Közterület-felügyelet jegyellenőri támogató feladatát a BRFK-val szoros együttműködésben végzi. A közös ellenőrzések nemcsak a potyázók számának csökkenését eredményezték, de azt is, hogy most már a jogkövető, azaz jeggyel vagy bérlettel rendelkező utazóközönség is igényelte a BKV munkatársainak közreműködését. A korábbi hónapok pozitív tapasztalatai és eredményei alapján döntött úgy a főváros vezetése, hogy továbbra is folytatni kell a januárban megkezdett közös feladatellátást. Mostantól már 50 közterület-felügyelő vesz részt a jegyellenőrzésben, létszámukat pedig a jövőben még tovább tervezi majd növelni a BKV a tapasztalatok alapján.
Az ellenőri feladatokat továbbra is a BKV ellenőrei látják el, a közterület-felügyelők, mint igazoltatásra jogosult hivatalos személyek abban lesznek a segítségükre, hogy azon jegy vagy bérlet nélkül utazókat igazoltassák, akik az ellenőröknek nem hajlandók személyazonosságukat személyazonosításra alkalmas, hivatalos, fényképes igazolvánnyal igazolni (pl. személyazonosító igazolvány, útlevél, jogosítvány), igazoltatás megtagadása esetén pedig rendőri közreműködést von be az eljáró felügyelő. A Fővárosi Közterület-felügyelet jegyellenőri támogató feladatát a BRFK-val szoros együttműködésben végzi majd. A közterület-felügyelők nem csak a jegyellenőrzéseknél nyújtanak majd segítségét. A tömegközlekedési járműveken való jelenlétükkel az utasok biztonságérzetét is növelik, hiszen a felügyelők felléphetnek a zsebtolvajokkal, illetve a rongálókkal, randalírozókkal szemben is. A közlemény szerint a BKK elsődleges célja, hogy az utasok biztonságérzete növekedjen; ennek a közterület-felügyelők bevonása mellett része a járművek bekamerázás is, és az ehhez szükséges - szintén nemrégiben megszületett - jogszabályi változás.
A BKV-nak jelenleg 34,8 milliárd forint pótdíjból származó kintlévősége van, amit fejlesztésekre, új járművekre lehetne fordítani, ha a bliccelőktől valós személyi adatok alapján a BKV ezt be tudná hajtani. A közterület-felügyelők bevonásának elsődleges célja, hogy csökkenjen a fiktív adatokat megadók száma, illetve növekedjen a pótdíjfizetési hajlandóság. Az elmúlt év adatai alapján a pótdíjazási események során a bliccelők 43%-a nem igazolta magát hivatalos okmánnyal, hanem bediktálta az adatokat (30%), vagy fénykép nélküli dokumentumot adott át adatfelvételre, például lakcímet azonosító hatósági igazolványt (10%), továbbá hamisított magánokiratot vagy közokiratot mutatott be. A BKV becslései szerint egyébként a közösségi közlekedéssel utazók mintegy 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal rövidíti meg a közlekedési társaság kasszáját - áll a közleményben.
A közterület-felügyelők új feladataira a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 2010. január elsejétől hatályos változása ad jogi alapot. A változások közül az egyik legjelentősebb, hogy a közterületi rend és tisztaság védelme mellett a tömegközlekedési eszközök használati rendjének fenntartásában, szerződésszerű használatának ellenőrzésében és az önkormányzati vagyon védelmében is szerepet kapnak a települési önkormányzat közterület-felügyeletei.
Az intézkedéssel tehát a szabályosan utazó, jogkövető utasok járnak jól: a tömegközlekedés járművein nő a biztonság a közterület-felügyelők jelenlétével, a BKV reményei szerint csökkenhet a rongálások és zsebtolvajlások száma. A jogkövető utasnak ugyanígy érdeke az is, hogy a jegyvásárlási és a pótdíj-fizetési hajlandóság növekedjen és így több forrás jusson a tömegközlekedés fejlesztésére. Eddig a jegyét vagy bérletét megváltó utas úgy érezhette, hogy a szabályokat megszegők járnak jobban, hisz ha elkapják őket, akkor se biztos, hogy szembe kell nézzenek bliccelésük következményeivel. Ezen szeretne a BKV végérvényesen változtatni, a szabályokat betartó budapesti tömegközlekedők érdekében.
A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Közterület-felügyelet a jövőben is fenntartja a szoros együttműködést, számos területen folyik tovább az együttműködés, így például a teherforgalmi behajtási díjak ellenőrzésénél, vagy a taxiállomás-használat ellenőrzésénél.

Eddigi olvasások száma:704

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - család - képek - történelem - nemzeti - haza - hírek - kultúra - magyarországon - politika - fórum
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdetne valamit? Adja fel MOST apróhirdetését teljesen INGYENESEN az Apró Net oldalán!

Vissza az oldal tetejére. - kultúra - család - fórum - képek - történelem - magyarországon - nemzeti - hírek - politika - haza

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ GYÖNYÖRŰ, SZÖVEGES, FACEBOOKOS TÉLI BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Alapszabály | Fórum | Képek | Hírek | Programok


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Zenék Online: SP, Janicsák Veca, toplista, nagykoncertek, letöltések!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu