ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - hírek - haza - fórum - képek - politika - kultúra - magyarországon - történelem - nemzeti - család
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - képek - magyarországon - hírek - haza - politika - család - kultúra - nemzeti - fórum - történelem

FŐOLDAL / HÍREK / Forró lett a jég Pesterzsébeten, dugába dőltek a tervek

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Forró lett a jég Pesterzsébeten, dugába dőltek a tervek című cikkének az illusztrációja. - magyarországon - képek - történelem - haza - család - kultúra - hírek - nemzeti - politika - fórum A fővárosi kerület nemcsak jégpályát, de temérdek adósságot is vásárolna. Magyar Nemzet kiemelt híre 2007. augusztus 11.-én.
Hatvanötmillió forintért készül megvenni a pesterzsébeti önkormányzat saját üzlettársától a jelentősen eladósított helyi jégcsarnokot üzemeltető céget. Az 557 millió forintért, főképp hitelből megépített csarnok után mintegy 600 millió forintos adósságot is örökölne az önkormányzat. Kiderült, a fővárosi kerület kormánypárti vezetése feleslegesen vont be a jégpályaépítésbe magánvállalkozást, amely lényegében mindent hitelből valósított meg.
Budapest XX. kerületi szocialista vezetése 2005-ben határozta el, hogy belevág egy nagy ívű fejlesztésbe, amely a fedett jégcsarnokban öltött testet. Az úgynevezett PPP-konstrukcióval, tehát magántőke bevonásával megvalósuló beruházásba a városrész egy majd háromszázmillió forintot érő ingatlanával szállt be. A probléma azonban a beruházás pénzügyi konstrukciójában volt. Az önkormányzat úgy állapodott meg a Jégcsarnok Kft.-vel, hogy ha a pályabérletből befolyó összeg nem éri el az évi 140 millió forintot, a kerület a vállalkozóval felesben tagi hitel formájában kipótolja majd a kiesett bevételt.
Kifizetetlen tartozások
Az önkormányzat vezetése azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a szerződés jogilag aggályos, mivel az általa bevitt telekértéknél nem lehetett volna nagyobb az önkormányzat kockázata.
A Jégcsarnok Kft. jelenlegi tulajdonosa, Szőllősi László a mai napig nem egyenlítette ki tartozásait a generálkivitelező Koloman Kft.-nek, ami több mint 70 millió forintot tesz ki kamatok nélkül. A pálya területén korábban szeméttelep működött, így a kft.-nek egy különleges eljárással kellett a talaj megerősítését elvégeztetnie. A Magyar Fejlesztési Bank ötszázmillió forintos kölcsönt folyósított Szőllősi László cégének, a Jégcsarnok Kft.-nek, aki ebből megközelítőleg 335 millió forintért vásárolt ragasztott faelemeket, palánkot, nézőtér elemeket, jégkezelő gépeket Finnországból. Menet közben azonban a Jégcsarnok helyett a Hydropont Kft. lett a beruházó, fővállalkozó, amelynek szintén Szőllősi László a tulajdonosa. A Hydropont a pálya építésének befejezéséhez közeledve nem volt hajlandó megkötni a generálkivitelező Koloman Kft.-vel az átadás-átvételi szerződést. Így az addigra majdnem kétszázmillió forintot a beruházásba ölt kivitelező - amely huszonkét alvállalkozóval építette föl a csarnokot - hoppon maradt. Ennek ellenére a Hydropont megkapta a használatbavételi jogot az önkormányzat építési hatóságától.
Másra kellett volna a pénz?
A kerület egyik fideszes képviselője, Vas Imre szerint a csarnokra pazarolt közel egymilliárd forintnyi öszszegből fel lehetett volna újítani a katasztrofális állapotban lévő iskolai tornatermeket, utak, járdák épülhettek volna, amelyekre valóban égetően szüksége lett volna a városrésznek. Pesterzsébet most teljes egészében meg kívánja vásárolni a veszteségesen működő és tartozásokkal terhelt Jégcsarnok Kft.-t. A terhek és követelések sora pedig nem csekély. Az ingatlanvásárlás után a kerületnek fel kell készülnie arra, hogy egy veszteségesen üzemelő vállalkozást vesz a nyakába, ha ugyanis úgy tesz szert a kft.-re, hogy az nem fizeti ki a generálkivitelezőt és a vele szerződött alvállalkozókat, akkor annak költségvonzata szintén az önkormányzatot, közvetve pedig a lakosságot terheli majd.
Ezentúl kiadásként jelenik meg a tartozás törlesztése a Magyar Fejlesztési Banknak, ami 40 millió forint plusz kamat évente, egészen 2017-ig. Ahhoz, hogy nullszaldós legyen, a jégcsarnoknak 90-100 millió forintot kellene kitermelnie minden egyes esztendőben, miközben a bevételek országszerte - a többi jégpálya esetében - sehol nem haladják meg a negyvenmilliót. Egyébként is kérdéses, hogy a megemelt árakon ugyanannyian látogatnák-e a jégpályát Erzsébeten.
Tízpontos feljelentés
Vida Kálmán, a Koloman Kft. ügyvezetője tíz különböző címen tett büntetőfeljelentést szintén Szőllősi cégei ellen, amely ügyekben a kispesti rendőrkapitányság folytat nyomozást. A XX. kerületi Fidesz-frakció pedig az Állami Számvevőszék vizsgálatát kéri.
Szőllősi László, a Pesterzsébet Jégcsarnok Kft. tulajdonosa külföldi útjára hivatkozva hárította el érdeklődésünket. Szabados Ákos pesterzsébeti szocialista polgármester abban bízik, hogy növelhető a jégpálya kihasználtsága. Mint kérdésünkre fogalmazott: nem elsődleges cél a nyereség, persze az nem rossz, ha a csarnok nyereséges. "Rossz forgatókönyv esetén az önkormányzat nyakába zúdulhat a Koloman Kft.-nek fizetendő költség, ám a városrész jogászai szerint ez egyáltalán nem automatikus. A banki törlesztés és annak több mint 400 milliós összege helytálló, mint ahogy a kft. megvételére félretett 65 millió is" tette hozzá a polgármester.
Pál-Velkei/Magyar Nemzet
Forrás: www.mno.hu

Eddigi olvasások száma:783

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - képek - család - politika - történelem - kultúra - hírek - nemzeti - haza - fórum - magyarországon
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Adja fel ingyenesen apróhirdetését 2 perc alatt, hogy naponta több ezren megtekinthessék azt!

Vissza az oldal tetejére. - család - haza - történelem - kultúra - politika - magyarországon - hírek - képek - fórum - nemzeti

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB INGYEN LETÖLTHETŐ FACEBOOKOS NYÁRIAS BORÍTÓKÉPEK NEM CSAK LÁNYOKNAK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Programok | Hírek | Képek | Alapszabály | Tagjaink


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Ha weblapkészítés, akkor Blasius Info!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
A keresztény társkereső oldal!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu