ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

ISMERJ MEG ÚJ EMBEREKET A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - kultúra - család - hírek - képek - magyarországon - politika - haza - nemzeti - történelem - fórum
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdessen az Apró Net oldalán ingyenesen és apróhirdetése hamarosan célba talál!

Vissza az oldal tetejére. - hírek - politika - történelem - család - haza - képek - nemzeti - fórum - magyarországon - kultúra

FŐOLDAL / HÍREK / Forró lett a jég Pesterzsébeten, dugába dőltek a tervek

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Forró lett a jég Pesterzsébeten, dugába dőltek a tervek című cikkének az illusztrációja. - haza - képek - kultúra - hírek - magyarországon - nemzeti - történelem - család - fórum - politika A fővárosi kerület nemcsak jégpályát, de temérdek adósságot is vásárolna. Magyar Nemzet kiemelt híre 2007. augusztus 11.-én.
Hatvanötmillió forintért készül megvenni a pesterzsébeti önkormányzat saját üzlettársától a jelentősen eladósított helyi jégcsarnokot üzemeltető céget. Az 557 millió forintért, főképp hitelből megépített csarnok után mintegy 600 millió forintos adósságot is örökölne az önkormányzat. Kiderült, a fővárosi kerület kormánypárti vezetése feleslegesen vont be a jégpályaépítésbe magánvállalkozást, amely lényegében mindent hitelből valósított meg.
Budapest XX. kerületi szocialista vezetése 2005-ben határozta el, hogy belevág egy nagy ívű fejlesztésbe, amely a fedett jégcsarnokban öltött testet. Az úgynevezett PPP-konstrukcióval, tehát magántőke bevonásával megvalósuló beruházásba a városrész egy majd háromszázmillió forintot érő ingatlanával szállt be. A probléma azonban a beruházás pénzügyi konstrukciójában volt. Az önkormányzat úgy állapodott meg a Jégcsarnok Kft.-vel, hogy ha a pályabérletből befolyó összeg nem éri el az évi 140 millió forintot, a kerület a vállalkozóval felesben tagi hitel formájában kipótolja majd a kiesett bevételt.
Kifizetetlen tartozások
Az önkormányzat vezetése azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a szerződés jogilag aggályos, mivel az általa bevitt telekértéknél nem lehetett volna nagyobb az önkormányzat kockázata.
A Jégcsarnok Kft. jelenlegi tulajdonosa, Szőllősi László a mai napig nem egyenlítette ki tartozásait a generálkivitelező Koloman Kft.-nek, ami több mint 70 millió forintot tesz ki kamatok nélkül. A pálya területén korábban szeméttelep működött, így a kft.-nek egy különleges eljárással kellett a talaj megerősítését elvégeztetnie. A Magyar Fejlesztési Bank ötszázmillió forintos kölcsönt folyósított Szőllősi László cégének, a Jégcsarnok Kft.-nek, aki ebből megközelítőleg 335 millió forintért vásárolt ragasztott faelemeket, palánkot, nézőtér elemeket, jégkezelő gépeket Finnországból. Menet közben azonban a Jégcsarnok helyett a Hydropont Kft. lett a beruházó, fővállalkozó, amelynek szintén Szőllősi László a tulajdonosa. A Hydropont a pálya építésének befejezéséhez közeledve nem volt hajlandó megkötni a generálkivitelező Koloman Kft.-vel az átadás-átvételi szerződést. Így az addigra majdnem kétszázmillió forintot a beruházásba ölt kivitelező - amely huszonkét alvállalkozóval építette föl a csarnokot - hoppon maradt. Ennek ellenére a Hydropont megkapta a használatbavételi jogot az önkormányzat építési hatóságától.
Másra kellett volna a pénz?
A kerület egyik fideszes képviselője, Vas Imre szerint a csarnokra pazarolt közel egymilliárd forintnyi öszszegből fel lehetett volna újítani a katasztrofális állapotban lévő iskolai tornatermeket, utak, járdák épülhettek volna, amelyekre valóban égetően szüksége lett volna a városrésznek. Pesterzsébet most teljes egészében meg kívánja vásárolni a veszteségesen működő és tartozásokkal terhelt Jégcsarnok Kft.-t. A terhek és követelések sora pedig nem csekély. Az ingatlanvásárlás után a kerületnek fel kell készülnie arra, hogy egy veszteségesen üzemelő vállalkozást vesz a nyakába, ha ugyanis úgy tesz szert a kft.-re, hogy az nem fizeti ki a generálkivitelezőt és a vele szerződött alvállalkozókat, akkor annak költségvonzata szintén az önkormányzatot, közvetve pedig a lakosságot terheli majd.
Ezentúl kiadásként jelenik meg a tartozás törlesztése a Magyar Fejlesztési Banknak, ami 40 millió forint plusz kamat évente, egészen 2017-ig. Ahhoz, hogy nullszaldós legyen, a jégcsarnoknak 90-100 millió forintot kellene kitermelnie minden egyes esztendőben, miközben a bevételek országszerte - a többi jégpálya esetében - sehol nem haladják meg a negyvenmilliót. Egyébként is kérdéses, hogy a megemelt árakon ugyanannyian látogatnák-e a jégpályát Erzsébeten.
Tízpontos feljelentés
Vida Kálmán, a Koloman Kft. ügyvezetője tíz különböző címen tett büntetőfeljelentést szintén Szőllősi cégei ellen, amely ügyekben a kispesti rendőrkapitányság folytat nyomozást. A XX. kerületi Fidesz-frakció pedig az Állami Számvevőszék vizsgálatát kéri.
Szőllősi László, a Pesterzsébet Jégcsarnok Kft. tulajdonosa külföldi útjára hivatkozva hárította el érdeklődésünket. Szabados Ákos pesterzsébeti szocialista polgármester abban bízik, hogy növelhető a jégpálya kihasználtsága. Mint kérdésünkre fogalmazott: nem elsődleges cél a nyereség, persze az nem rossz, ha a csarnok nyereséges. "Rossz forgatókönyv esetén az önkormányzat nyakába zúdulhat a Koloman Kft.-nek fizetendő költség, ám a városrész jogászai szerint ez egyáltalán nem automatikus. A banki törlesztés és annak több mint 400 milliós összege helytálló, mint ahogy a kft. megvételére félretett 65 millió is" tette hozzá a polgármester.
Pál-Velkei/Magyar Nemzet
Forrás: www.mno.hu

Eddigi olvasások száma:803

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - magyarországon - politika - történelem - család - képek - hírek - fórum - nemzeti - haza - kultúra
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENES az apróhirdetés feladása!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - család - kultúra - haza - történelem - hírek - fórum - nemzeti - képek - politika

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ GYÖNYÖRŰ ŐSZI FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Hírek | Tagjaink | Főoldal | Weboldal Ajánlása | Fórum


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu