ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDI AKKOR IS INGYENES, AMIKOR HASZNÁLOD!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - hírek - történelem - politika - képek - fórum - haza - kultúra - család - magyarországon - nemzeti
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Az Apró Net oldalán 70 kategóriában adhatja fel TELJESEN INGYENESEN apróhirdetését!

Vissza az oldal tetejére. - nemzeti - képek - haza - történelem - fórum - hírek - kultúra - magyarországon - politika - család

FŐOLDAL / HÍREK / Be kell zárni a Magyar Gárda tagjait, ha Szlovákiába mennek

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Be kell zárni a Magyar Gárda tagjait, ha Szlovákiába mennek című cikkének az illusztrációja. - kultúra - magyarországon - hírek - haza - fórum - politika - történelem - család - képek - nemzeti Ha a Magyar Gárda tagjai Szlovákia területére tennék a lábukat, tétovázás nélkül be kellene őket zárni - jelentették ki szerdán Pozsonyban az ellenzéki szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) vezetői.
Ján Čarnogursky ügyvéd, volt miniszterelnök, Vladimír Palko, az előző kormány volt belügyminisztere, František Mikloško volt házelnök és a Pavol Minárik képviselő szerdán Pozsonyban rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt a magyar-szlovák kapcsolatok megromlása miatti aggodalmáról. Megítélésük szerint a két ország viszonyában a Magyar Gárda létrejötte és az a körülmény okoz fenyegető feszültséget, hogy - a velük nyolc éven át együtt kormányzó és jelenleg azonos ellenéki sorban politizáló - Magyar Koalíció Pártja (MKP) a Beneš-dekrétumokból fakadó sérelmekkel kapcsolatos kárpótlást célzó indítvány előkészítésén dolgozik.
František Mikloško, aki a szlovákiai magyarok második világháború utáni jogfosztását törvényesítő Beneš-dekrétumokból eredő sérelmek miatt egy budapesti kitüntetése alkalmával már bocsánatot kért a magyar Országgyűlés előtt elhangzott beszédében, szerdán kijelentette: itt az ideje, hogy a Magyar Köztársaság "visszaszolgáltassa Szlovákiának azt az 503 műkincset, amelyet a magyarok az 1867-től a II. világháborúig terjedő időszakban területeinkről elhurcoltak" - idézte szavait a TASR hírügynökség.
"A magyarok műkincsrablása több hullámban ment végbe" - egészítette ki Mikloško szavait Vladimír Palko aki szerint "a trianoni egyezmény és a párizsi békeszerződés is rendelkezik a műkincsek visszaszolgáltatásáról." A politikus úgy véli: Budapest ezzel a gesztussal "enyhíthetné a feszültséget magyar-szlovák viszonyban."
A volt belügyminiszter elképzelése szerint "a szlovák és a magyar fél kölcsönösen nyilváníthatná ki sajnálkozását: a magyarok mindazokért a sérelmekért, amelyeket a szlovákok a bécsi döntés nyomán szenvedtek el, a szlovákok pedig a magyarokat sújtó Beneš-dekrétumokért". E dekrétumok semmissé nyilvánítását azonban a rendkívüli sajtótájékoztatón szereplő négy kereszténydemokrata vezető egyike sem támogatja.
Figyelemre méltó körülmény, hogy a pozsonyi várban megtartott sajtótájékoztatón nem volt jelen a Kereszténydemokrata Mozgalom jelenlegi elnöke, Pavol Hrušovsky, volt házelnök, aki 2003-ban, egy emlékezetes újévi beszédében a hamis szlovák történelemszemlélettel leszámoló szándékkal szólt arról, hogy milyen "maradandó sebet" ejt Szlovákia arcán az a szégyen, hogy az ország sem a holokausztot, sem a magyarok jogfosztását törvényesítő Beneš- dekrétumokat nem volt képes kellő tisztességgel és objektivitással kezelni.
Az újságírók megkérdezték a szerdai sajtótájékoztató részvevőitől, hogy konzultáltak-e pártjuk elnökével, Pavol Hrušovskyval az ott előadott nyilatkozatukról. Ján Čarnogursky azt válaszolta, hogy "erre nem volt semmi szükség."
A szlovák kereszténydemokraták 1998-tól 2006-ig kormányoztak együtt a Magyar Koalíció Pártjával és a mozgalmukból korábban kivált Mikuláš Dzurindával, a kiválás nyomán létrejött Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) elnökével, mígnem tavaly tavasszal kiugrottak a koalícióból, s ezzel előidézték az idő előtti választásokat, amelyek győztese, a Robert Fico vezette Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) nélkülük, helyettük a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Mečiar vezette Néppárttal (LS-HZDS) együtt alakította meg jelenlegi kormányát.
Forrás: www.felvidek.ma

Eddigi olvasások száma:781

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - kultúra - fórum - magyarországon - haza - politika - nemzeti - család - történelem - képek - hírek
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Adja fel ingyenesen apróhirdetését 2 perc alatt, hogy naponta több ezren megtekinthessék azt!

Vissza az oldal tetejére. - nemzeti - család - politika - történelem - magyarországon - fórum - haza - képek - hírek - kultúra

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ SZÖVEGES, FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Hírek | Weboldal Ajánlása | Tagjaink | Alapszabály | Főoldal


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Barankovics István Polgári Kör
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu