ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - magyarországon - fórum - történelem - haza - család - politika - hírek - képek - kultúra - nemzeti
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdetne valamit? Adja fel MOST apróhirdetését teljesen INGYENESEN az Apró Net oldalán!

Vissza az oldal tetejére. - kultúra - nemzeti - hírek - fórum - képek - történelem - család - politika - magyarországon - haza

FŐOLDAL / HÍREK / Be kell zárni a Magyar Gárda tagjait, ha Szlovákiába mennek

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Be kell zárni a Magyar Gárda tagjait, ha Szlovákiába mennek című cikkének az illusztrációja. - fórum - nemzeti - politika - haza - magyarországon - hírek - család - kultúra - képek - történelem Ha a Magyar Gárda tagjai Szlovákia területére tennék a lábukat, tétovázás nélkül be kellene őket zárni - jelentették ki szerdán Pozsonyban az ellenzéki szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) vezetői.
Ján Čarnogursky ügyvéd, volt miniszterelnök, Vladimír Palko, az előző kormány volt belügyminisztere, František Mikloško volt házelnök és a Pavol Minárik képviselő szerdán Pozsonyban rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt a magyar-szlovák kapcsolatok megromlása miatti aggodalmáról. Megítélésük szerint a két ország viszonyában a Magyar Gárda létrejötte és az a körülmény okoz fenyegető feszültséget, hogy - a velük nyolc éven át együtt kormányzó és jelenleg azonos ellenéki sorban politizáló - Magyar Koalíció Pártja (MKP) a Beneš-dekrétumokból fakadó sérelmekkel kapcsolatos kárpótlást célzó indítvány előkészítésén dolgozik.
František Mikloško, aki a szlovákiai magyarok második világháború utáni jogfosztását törvényesítő Beneš-dekrétumokból eredő sérelmek miatt egy budapesti kitüntetése alkalmával már bocsánatot kért a magyar Országgyűlés előtt elhangzott beszédében, szerdán kijelentette: itt az ideje, hogy a Magyar Köztársaság "visszaszolgáltassa Szlovákiának azt az 503 műkincset, amelyet a magyarok az 1867-től a II. világháborúig terjedő időszakban területeinkről elhurcoltak" - idézte szavait a TASR hírügynökség.
"A magyarok műkincsrablása több hullámban ment végbe" - egészítette ki Mikloško szavait Vladimír Palko aki szerint "a trianoni egyezmény és a párizsi békeszerződés is rendelkezik a műkincsek visszaszolgáltatásáról." A politikus úgy véli: Budapest ezzel a gesztussal "enyhíthetné a feszültséget magyar-szlovák viszonyban."
A volt belügyminiszter elképzelése szerint "a szlovák és a magyar fél kölcsönösen nyilváníthatná ki sajnálkozását: a magyarok mindazokért a sérelmekért, amelyeket a szlovákok a bécsi döntés nyomán szenvedtek el, a szlovákok pedig a magyarokat sújtó Beneš-dekrétumokért". E dekrétumok semmissé nyilvánítását azonban a rendkívüli sajtótájékoztatón szereplő négy kereszténydemokrata vezető egyike sem támogatja.
Figyelemre méltó körülmény, hogy a pozsonyi várban megtartott sajtótájékoztatón nem volt jelen a Kereszténydemokrata Mozgalom jelenlegi elnöke, Pavol Hrušovsky, volt házelnök, aki 2003-ban, egy emlékezetes újévi beszédében a hamis szlovák történelemszemlélettel leszámoló szándékkal szólt arról, hogy milyen "maradandó sebet" ejt Szlovákia arcán az a szégyen, hogy az ország sem a holokausztot, sem a magyarok jogfosztását törvényesítő Beneš- dekrétumokat nem volt képes kellő tisztességgel és objektivitással kezelni.
Az újságírók megkérdezték a szerdai sajtótájékoztató részvevőitől, hogy konzultáltak-e pártjuk elnökével, Pavol Hrušovskyval az ott előadott nyilatkozatukról. Ján Čarnogursky azt válaszolta, hogy "erre nem volt semmi szükség."
A szlovák kereszténydemokraták 1998-tól 2006-ig kormányoztak együtt a Magyar Koalíció Pártjával és a mozgalmukból korábban kivált Mikuláš Dzurindával, a kiválás nyomán létrejött Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) elnökével, mígnem tavaly tavasszal kiugrottak a koalícióból, s ezzel előidézték az idő előtti választásokat, amelyek győztese, a Robert Fico vezette Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) nélkülük, helyettük a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Mečiar vezette Néppárttal (LS-HZDS) együtt alakította meg jelenlegi kormányát.
Forrás: www.felvidek.ma

Eddigi olvasások száma:842

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - politika - hírek - képek - haza - kultúra - fórum - nemzeti - magyarországon - család - történelem
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdessen az Apró Net oldalán ingyenesen és apróhirdetése hamarosan célba talál!

Vissza az oldal tetejére. - képek - haza - politika - hírek - fórum - magyarországon - történelem - család - nemzeti - kultúra

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ GYÖNYÖRŰ TÉLI BORÍTÓKÉPEK LÁNYOKNAK ÉS FIÚKNAK EGYARÁNT!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Tagjaink | Weboldal Ajánlása | Programok | Alapszabály | Fórum


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu