ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDI AKKOR IS INGYENES, AMIKOR HASZNÁLOD!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - képek - fórum - nemzeti - hírek - politika - történelem - kultúra - haza - magyarországon - család
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - haza - hírek - képek - nemzeti - történelem - fórum - kultúra - család - politika

FŐOLDAL / HÍREK / Az erzsébeti jégcsarnokhoz hasonló korábbi botrányos ügyletek

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Az erzsébeti jégcsarnokhoz hasonló korábbi botrányos ügyletek című cikkének az illusztrációja. - politika - haza - fórum - képek - kultúra - magyarországon - történelem - hírek - nemzeti - család Drágán fizetnek az ingyen korcsolyázásért? Telket adnak, "jégidőt" vesznek az önkormányzatok.
A Népszabadság 2005. szeptember 21.-én kelt írása a "Jégcsarnok építési láz"-ról. Tanulságos.
A kaposvári jégcsarnok kedvelt hely lett a városban, a kulisszák mögött azonban sok a gond. Több vidéki városban épült jégcsarnok az utóbbi időben, ám a kezdet nem volt zökkenőmentes, sőt néhol heves indulatokat keltettek a fejlemények - ez derül ki a tudósítóink által készített körképből.
Elmaradt több nyári program, és egy hónappal az üzemszünet után sem nyitotta meg kapuit Kaposvár új jégcsarnoka. Szolnokon még el sem kezdték e létesítmény építését, helyi civilek máris kifogásolják, hogy a város túl drágán vásárolta meg azt a "jégidőt", amelynek keretében a település iskolásai ingyen tanulhatnak majd itt korcsolyázni. Debrecenben a nyáron annyi edzőtáborozó csapat érkezett az új jégcsarnokba, hogy a helyiek elől olykor be kellett zárni a kapukat. Mindez nem kevés vitát és ellenvetést váltott ki, miközben sokan örülnek az új sportolási lehetőségnek.
Az idén tavasszal adták át Kaposvár új jégcsarnokát. A 650 millió forintba kerülő csarnok vállalkozói tőkéből és a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 450 millió forintos hitelből épült meg. A létesítményhez az önkormányzat ingyen biztosított telket, amiért cserébe tíz évig korcsolyázhatnak a város diákjai délelőttönként, tanítási időben. Az önkormányzat 16 millió forintért közművesítette az építési területet, és vállalta, hogy tíz éven át évi tízmillió forinttal hozzájárul a csarnok üzemeltetési költségeihez. Két hónapnyi működés után azonban a beígért nyári hétvégi diszkók és programok egy idő után elmaradtak, s a beiktatott szünet után a tanévkezdésre nem sikerült beüzemelni a csarnokot. Zsoldos Róbert, az MSZP városi elnöke szerint az önkormányzat rossz szerződést kötött a beruházó Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-vel, mert abba semmiféle garanciát nem építettek be az ilyen helyzetek kezelésére. Így nincs megoldás a mostani esetre sem, amikor az üzemeltető - amely a beruházó Jégcsarnok Kft. leányvállalata - nem tudja biztosítani a városnak megígért jégidőt. Ráadásul több helyi vállalkozó azt állítja: fél éve nem fizetnek ki nekik mintegy 22 millió forintot a jégcsarnoknál alvállalkozóként végzett munkájukért, emiatt rendőrségi feljelentést tettek és bírósági perre készülnek. A Jégcsarnok Kft. korábbi nyilatkozatai szerint a vitatott összeget kifizették a fővállalkozónak, így nem őket érinti a követelés.
Simon Károly, a jégcsarnokot üzemeltető cég vezetője megkeresésünkre elmondta: a jégpálya, vagyis a korcsolyázási, sportolási lehetőségek iránt megfelelő az érdeklődés a somogyi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében, így a csarnok rentábilisan üzemeltethető, amennyiben a műszaki hiányosságokat helyrehozzák. A bajokat az okozta, hogy a csarnok gépészeti berendezései a város környéki nagy felhőszakadások idején részben víz alá kerültek, s áramkimaradás is akadályozta a megfelelő működtetést. A beruházó Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. igazgatója, Bárdi Károly ugyancsak arra hivatkozik, hogy noha gondoskodtak a talaj- és az esővíz elvezetéséről, a közelmúlt hatalmas esőzéseit már nem bírhatta el a rendszer. A hibákat kijavítják, s ígéretük szerint szeptember végén újra birtokba vehetik a jégpályát a város iskolásai.
A tavaly májusban átadott debreceni jégcsarnokban - amely 75 százalékban a Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft., 25 százalékban pedig az önkormányzat tulajdonában van - a szerződés szerint ugyancsak ingyen korcsolyázhatnak az iskolások az ott megtartott testnevelési órákon, emellett a létesítményben rendszeresen rendeznek jégdiszkót és más, a fiatalokat vonzó összejöveteleket. A létesítményt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András elmondta, a debreceniek mellett ma már az ország számos szegletéből, sőt külföldről is érkeznek edzőtáborozásra csapatok, sportolók, akik a csarnok jegén gyakorolnak - emiatt a nyáron előfordult, hogy nem tudtak korcsolyázási lehetőséget biztosítani a nagyközönségnek.
Szolnokon még csak most kezdődnek a háromezer négyzetméteres jégcsarnok építési munkái, ám civil egyesületek már majdnem egy esztendeje tiltakoznak a város számára szerintük előnytelen szerződés megkötése miatt. Gedei Tibor, a Szolnoki Szalon Netegyesület alelnöke úgy véli: a város elkótyavetyélte a szandai réten lévő kéthektáros telket, amikor 145 millió forintért eladta azt a Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-nek, majd ugyanekkora értékben tizenkét évnyi jégidőt vásárolt vissza tőle. Valójában tehát a befektető a telekért nem forintokkal fizet, hanem jégidővel. A civil szervezet alelnöke szerint Szolnok sokkal jobban járt volna, ha a telekért kapott pénzt értékpapírokba fekteti és annak kamataiból finanszírozza a kisiskolások számára a korcsolyaórák költségeit. Hozzátette: csak úgy lenne szabad átengedni a befektetőnek a telket jégidő fejében, ha azért nem tizenkét évig, hanem úgymond örök időkre biztosítaná a szolgáltatást az üzemeltető az év meghatározott időszakában. A város vezetői ezzel szemben azzal érvelnek: száznegyvenötmillió forint nem túl nagy áldozat, ha ezért a település tizenötezer diákja ingyenkorcsolyázhat tizenkét évig. Ha Szolnok saját maga építette volna meg több százmillió forintért a jégcsarnokot, úgy méltán vádolhatnák azzal a képviselőket, hogy pazarolják a város pénzét - hangoztatták több lakossági fórumon is.
A budapesti székhelyű Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-t két és fél éve alapították hárommillió forintos jegyzett tőkével. A cég az elmúlt két évben több megyeszékhely és a főváros önkormányzatával is tárgyalásba kezdett könnyűszerkezetes jégcsarnokok megépítéséről. A beruházások eddig nem bizonyultak zökkenőmentesnek: hol a hitel megszerzése, hol az önkormányzatokkal folytatott alkudozások miatt csúsztak a határidők. A társaság elsőként Zalaegerszegen kezdett jégcsarnoképítésbe, amit végül helyi vállalkozók fejeztek be, lefaragva az eredeti árakból. Debrecenben másfél éve, Kaposvárott fél éve adták át a cég beruházásában elkészült új létesítményeket. A társaság korábbi tájékoztatása szerint idén kezdődik Szolnokon és Pesterzsébeten is egy-egy hasonló beruházás, azonban mindkét projekt jelenleg még az előkészítés stádiumában van.
Azóta megépült az erzsébeti jégcsarnok, és Önök is láthatják, súlyos problémák vannak a beruházás körül. Erről oldalunkon több mint 10 írást olvashat.
Forrás: népszabadság

Eddigi olvasások száma:1179

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - képek - fórum - történelem - magyarországon - kultúra - politika - haza - nemzeti - hírek - család
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Vissza az oldal tetejére. - magyarországon - kultúra - képek - család - haza - hírek - politika - fórum - történelem - nemzeti

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ GYÖNYÖRŰ VALENTIN NAPI SZERELMES BORÍTÓKÉPEK LÁNYOKNAK ÉS FIÚKNAK EGYARÁNT!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Hírek | Weboldal Ajánlása | Fórum | Képek | Programok


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Barankovics István Polgári Kör
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
A keresztény társkereső oldal!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu