ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - történelem - család - nemzeti - politika - hírek - képek - fórum - haza - kultúra - magyarországon
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Vissza az oldal tetejére. - politika - fórum - történelem - képek - magyarországon - haza - hírek - nemzeti - kultúra - család

FŐOLDAL / HÍREK / Hetvenhárom Dán Fiatal Kalandjai Pesterzsébeten

A Nemzeti Fórum Egyesület pesterzsébeti szervezetének Hetvenhárom dán fiatal kalandjai Pesterzsébeten című cikkének az illusztrációja. - fórum - kultúra - nemzeti - képek - politika - magyarországon - hírek - történelem - család - haza Hetvenhárom hátizsákos, cserkészinges dán fiatal lepte el pár napra Budapest, azon belül is Pesterzsébet utcáit. Az FDF önkéntes ifjúsági szervezet - amely egyébiránt a királynő által támogatott - első alkalommal kísérelte meg, hogy egy európai körutazásra vigye a cserkészeket. Varsó és Prága után, Milánó előtt Budapestre érkeztek, hogy négy kellemes napot töltsenek a magyarok, a pesterzsébetiek között, az erzsébeti fidesz segítségével.
Kaland kaland hátán - talán ez jellemezte a leginkább mindannyiunk életét abban a négy-öt napban, ameddig a dán fiatalok Erzsébeten vendégeskedtek. Az ifjú cserkészek egy kalandtúra harmadik állomásaként érkeztek Budapestre, s ezzel a velük kapcsolatba lépő magyarokat is önkéntelenül kihívások elé állították. Már a fiatalok megérkezése előtt lelkes készülődés zajlott a háttérben, hiszen egyrészt szálláshelyet, jobban mondva sátorozásra alkalmas helyszínt kellett találni, s kihagyhatatlannak éreztük a híres magyar vendégszeretet gyakorlatba ültetését is. Ennek kivitelezése és zökkenőmentes lebonyolítása összehangolt csapatmunkát igényelt.
Kalandot említettem, nos a dánok megérkezésének első pillanatától egy kicsit más világba csöppentünk. Egy hétköznap délután a feltúrt, (a mindössze csak átcsoportosított, de évek óta nem megoldott) közlekedési káosz közepette egymagunkban is embert próbáló a Keleti pályaudvartól a XX. kerületbe eljutni. Nem is beszélve arról, hogy felmálházott külföldiek tucatjával kellett a tömegközlekedési túrát megejteni. Ám ez a dán fiatalok fegyelmezett viselkedésének köszönhetően problémamentesen sikerült.
A Duna-parti szálláshelyre érkezve már a magyar vendéglátók lelkes és önzetlen vacsorakészítő stábja és a soroksári vizicserkészek kíváncsian izgatott ifjúsági csapata várta a dánokat. A huszonegynéhány sátor gyors felállítása után a polgármester úr köszöntötte a fiatalokat, majd szem-száj nagyra tárult az ajándékok átadásakor. Igazi magyaros finomságot, különlegesen elkészített mézeskalácsot ajándékozott Szabados Ákos polgármester mindenkinek. A hat dán vezető pedig egyéb hungarikummal is gazdagodhatott. Bár szakácsunk finom főztjének elfogyasztása nem jelentett kihívást, jó magyar szokás szerint pálinkával koccintottunk.
Volt némi kulturális kommunikációs eltérés: a magyarok vacsora előtt ajándékoznak, míg a dánok szokása a vacsora utánra teszi ezt az eseményt. Így a közös étkezés után a dánok heringet és egy dán nemzeti röviditalt ajándékoztak a magyar vendéglátók vezetőinek, Szabados Ákosnak és Földesi Gyulának.
Az est további részében a dán és magyar cserkészek közös játékos programja következett, amelynek csak az idő múlása vetett véget.
Pénteken a viking leszármazottak a magyar Országházzal és Budapesttel ismerkedhettek, majd délután részt vettek Pesterzsébeten a Kossuth téri utcazenén. Este szintén magyar étket kóstolhattak, pásztortarhonyával vártuk a táborba fáradtan visszatért kirándulókat.
Szombaton mini kihívás napját tartottak a belvárosban, este pedig a magyar főváros csodálatos panorámájával búcsúztak.
A vasárnap azonban még rejtegetett néhány meglepetést: egy fiú útlevél és papírok hiányában kénytelen volt jóbarátjával még egy éjszakát a táborban tölteni. Hétfőn azonban a nagykövetség gyors segítségének köszönhetően ők is követhették a csapatot Milánóba.
Egyedül a kis Mette kényszerült Pesterzsébeten tartózkodni. Ő sajnos a dél-pesti kórház belgyógyászatának kedves, ám közel sem dán színvonalon működő ápolását volt kénytelen igénybe venni.
Minden kaland véget ér egyszer, ám ha jól sikerül, sokáig emlegeti az ember. Úgy érezzük, a 73 dán cserkész pesterzsébeti tartózkodása mindannyiunkban maradandó emlékként fog élni.
(Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik tolerálták a külföldiek jelenlétét a Vízisport utcában, akik az előkészületekben és a helyszínen szívből jövő segítségnyújtást kínáltak, és a dánok nevében köszönet illeti azon szponzorokat, akik áldozatvállalásukkal az országimázs pozitívabb megteremtésében részt vettek.)
Forrás:Veress Gabriella

Eddigi olvasások száma:935

Vissza


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - kultúra - haza - hírek - család - fórum - politika - történelem - nemzeti - képek - magyarországon
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdetne valamit? Adja fel MOST apróhirdetését teljesen INGYENESEN az Apró Net oldalán!

Vissza az oldal tetejére. - fórum - haza - nemzeti - kultúra - hírek - politika - történelem - magyarországon - család - képek

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ SZÖVEGES, FACEBOOKRA VALÓ BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Programok | Főoldal | Fórum | Alapszabály | Tagjaink


nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Zenék Online: SP, Janicsák Veca, toplista, nagykoncertek, letöltések!
  nemzeti - kultúra - fórum - politika - magyarországon - haza - történelem - család
Ha weblapkészítés, akkor Blasius Info!
webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu